pbReview.com - Paintball Reviews and Paintball Fields

  Join pbReview.com  |  Log In  
pbReview.com - Paintball Reviews and Paintball Fields

Search:

  
Home     |     Paintball Articles     |     Paintball Videos     |     Paintball Gear     |     Paintball Fields     |     Paintball Stores     |     Hot Deals     |     Paintball Forums     |     Chat
Go Back   Paintball Forums > Specific Marker Forums > Smart Parts > SP-1


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-30-2008, 01:43 PM   #1
nick_t
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: south jersey
Send a message via AIM to nick_t
i have THE worst luck with pb guns...

So, I finally got a chance to shoot my SP-1 today after i put all my new goodies on it (q-loader, J&J, Car-stock) and at first it was shooting fine, the the problems began to occur. About every couple shots it would make a short hiss sound on the trigger pull, then it would shoot on the next one. Then it began doing this every other shot. Then it got to the point where it would make that beep noise on the first pull (which I'm used to after owning a Spyder MR-2) and the hiss would get a little louder on each pull then shoot. So I stripped it completely down, examined everything, and it looked right, reapplied the sl33k to the bolt, aired it up again, and the problem continued. Now it's got to the point where the bolt won't move at all, which makes things difficult because the system still has air in it, and there's no way to take the gun completely apart. I'm stuck because i have no idea what i'm doing inside of a SP, and it seems strange that i would do this after only the second time i shot it.

thanks
nick
__________________
New Gat:
Smart Parts SP-1, Stock Adapter, AIC Q-Loader w/ CMS kit, Tipp 98 Car Stock, 14" J&J Ceramic

August '07 SOTM:
"Venom"


nick_t is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 01:55 PM   #2
iliveforthis99
Maher
 
iliveforthis99's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Six feet under
Try a different battery and if that doesn't work try resetting the the pressure over a chrono.
__________________
Feedback 13+/0-
iliveforthis99 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 02:13 PM   #3
nick_t
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: south jersey
Send a message via AIM to nick_t
i changed the battery and I still got nothing
__________________
New Gat:
Smart Parts SP-1, Stock Adapter, AIC Q-Loader w/ CMS kit, Tipp 98 Car Stock, 14" J&J Ceramic

August '07 SOTM:
"Venom"


nick_t is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 02:16 PM   #4
iliveforthis99
Maher
 
iliveforthis99's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Six feet under
Did you mess w/ the reg or anything since you got it.
__________________
Feedback 13+/0-
iliveforthis99 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 08:50 AM   #5
nick_t
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: south jersey
Send a message via AIM to nick_t
nah, i didn't touch it
__________________
New Gat:
Smart Parts SP-1, Stock Adapter, AIC Q-Loader w/ CMS kit, Tipp 98 Car Stock, 14" J&J Ceramic

August '07 SOTM:
"Venom"


nick_t is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 01:01 PM   #6
AmbushOrigin
I am the Fat Man
 
Join Date: Oct 2006
Location: PA
Send a message via AIM to AmbushOrigin
reg creep possibly... causing the bolt to stick.

Or possibly a problem with one of the microlines inside.
__________________
Free Agent
Spekta CSL- GOG eXTCy - Red Angel Fly SB -Sunburst Tx Storm G6r -Pink/white ripper vic - brown/khaki ripper vic - pink/Silver CCM Series 6.5 - Blackheart SP1 - Rasta A4 fly - Custom FBM Cobra Sniper - Red 06 Macdev Cyborg - Black/Pink DM8 - TKO Classic automag w/ logic rail -ANS phase II Classic Mag w/Tac one body -Yellow Emag-(2) Kingman Hammers - BT4 combat- red w black parts e2 Karnivor - Evil pimp - Empire Trracer - Tac8 - Rasta A1 fly - black/red fade 05 Ego
AmbushOrigin is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 04:20 PM   #7
nick_t
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: south jersey
Send a message via AIM to nick_t
fixed it, it was a dead battery, and the one that I replaced it with was also dead
__________________
New Gat:
Smart Parts SP-1, Stock Adapter, AIC Q-Loader w/ CMS kit, Tipp 98 Car Stock, 14" J&J Ceramic

August '07 SOTM:
"Venom"


nick_t is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 04:53 PM   #8
iliveforthis99
Maher
 
iliveforthis99's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Six feet under
That's kinda what i was still thinking.
__________________
Feedback 13+/0-
iliveforthis99 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2008, 07:56 AM   #9
DSDM
Dark Side Donut Master
 
DSDM's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Peoples Republic of New York
Did you make sure that the board is set for the right kind of gas?

the Vibe and SP1 have to be set to the right gas.

To do this you must disconnect your battery

Press the on/off button (keep it depressed) then touch the battery contacts to the battery connector. The LED will flash either once or twice. I cannot remember which flash sequence means HPA or CO2 but it should be in your manual. To save the settings you remove the battery from the contacts and stop pushing on the on/off button then you connect the battery.
__________________
Opinion is two cents
Education is twenty cents
Experience is seventy-eight cents
The fact that you can form an opinion only means that you are ninety-eight cents shy of making an educated guess.
DSDM's cleaning out after Christmas sale
Certified Master Airsmith
feedback
DSDM is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2008, 01:33 PM   #10
iliveforthis99
Maher
 
iliveforthis99's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Six feet under
I think it's 1 blink CO2 2 blinks HPA. And i don't think it really matter which setting if you're using HPA.
__________________
Feedback 13+/0-
iliveforthis99 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2008, 03:26 PM   #11
DSDM
Dark Side Donut Master
 
DSDM's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Peoples Republic of New York
Quote:
Originally Posted by iliveforthis99 View Post
I think it's 1 blink CO2 2 blinks HPA. And i don't think it really matter which setting if you're using HPA.
from what I was taught the marker will not function properly if the wrong gas is used.
__________________
Opinion is two cents
Education is twenty cents
Experience is seventy-eight cents
The fact that you can form an opinion only means that you are ninety-eight cents shy of making an educated guess.
DSDM's cleaning out after Christmas sale
Certified Master Airsmith
feedback
DSDM is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2008, 02:26 PM   #12
AmbushOrigin
I am the Fat Man
 
Join Date: Oct 2006
Location: PA
Send a message via AIM to AmbushOrigin
it might... im sure it controls the dwell and timing of the gun. If running on HPA but on co2 setting, it may be holding the gun back... just a thought
__________________
Free Agent
Spekta CSL- GOG eXTCy - Red Angel Fly SB -Sunburst Tx Storm G6r -Pink/white ripper vic - brown/khaki ripper vic - pink/Silver CCM Series 6.5 - Blackheart SP1 - Rasta A4 fly - Custom FBM Cobra Sniper - Red 06 Macdev Cyborg - Black/Pink DM8 - TKO Classic automag w/ logic rail -ANS phase II Classic Mag w/Tac one body -Yellow Emag-(2) Kingman Hammers - BT4 combat- red w black parts e2 Karnivor - Evil pimp - Empire Trracer - Tac8 - Rasta A1 fly - black/red fade 05 Ego
AmbushOrigin is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2008, 03:40 PM   #13
iliveforthis99
Maher
 
iliveforthis99's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Six feet under
I'll have to make it a point in the next day or so to check what setting mine is in.
__________________
Feedback 13+/0-
iliveforthis99 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 05:19 PM   #14
Ishii-kun
Registered User
 
Ishii-kun's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
I've had this very same thing happen to me, only it happened all at once, first time out was perfect, next time, it wouldn't fire. took it to a SP dealer and they said they had to replace all the o-rings in the reg... I'm sending the bill to SP cause there is no reason it should break so soon...
Ishii-kun is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 06:50 PM   #15
iliveforthis99
Maher
 
iliveforthis99's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Six feet under
Quote:
Originally Posted by Ishii-kun View Post
I'm sending the bill to SP cause there is no reason it should break so soon...
Good luck with that because that ain't happening.
__________________
Feedback 13+/0-
iliveforthis99 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 07:33 PM   #16
Ishii-kun
Registered User
 
Ishii-kun's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Quote:
Originally Posted by iliveforthis99 View Post
Good luck with that because that ain't happening.
i prefer to think positively...

besides, shipping alone for the marker back to SP from where I live is $67... no way in hell am i paying that to send it back to them
Ishii-kun is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 08:28 PM   #17
iliveforthis99
Maher
 
iliveforthis99's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Six feet under
Where do you live? I'm guessing outside the US since it's only like maybe $10 give or take to ship a gun. But basically no company will pay your repair bill.
__________________
Feedback 13+/0-
iliveforthis99 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 09:33 PM   #18
Ishii-kun
Registered User
 
Ishii-kun's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
ya... i live in the little pink thing on the top of the map on the PBreview home page...
Ishii-kun is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 04:42 PM   #19
GrimAssasin
Checkered Pecker
 
GrimAssasin's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Send a message via AIM to GrimAssasin
Quote:
Originally Posted by Ishii-kun View Post
ya... i live in the little pink thing on the top of the map on the PBreview home page...
you could just name the country, instead of making us go look.
GrimAssasin is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 03:34 PM   #20
willisjdeck15
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
ya well my sp-1 came with a year warrenty if anything broke so i just sent mine back
willisjdeck15 is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 06:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Help / FAQ  |  Contact Us  |  About Us  |  Advertising Info  |  Link to Us  |  Privacy Policy  |  Terms of Use
Top

Paintball Review

Copyright © 2000-2007 Hillclimb Media